Profiel

Frits Lukassen

Cultuurhond is het adviesbureau van Frits Lukassen.

‘Bedrijfseconoom met een open, creatieve geest’
Mijn missie is non-profit organisaties te ondersteunen en begeleiden naar financiële zelfstandigheid. Kortom: geld verdienen in de non-profit sector. Ondernemerschap is de weg naar financiële continuïteit zodat maatschappelijke doelen ook in de toekomst mogelijk blijven.

Ik ben bedrijfseconoom en heb ruime ervaring in managementfuncties op het gebied van financiën en bedrijfsvoering. Mijn opdrachtgevers bevinden zich in de culturele sector en (semi-)overheid.

De weg naar financiële zelfstandigheid vraagt een omslag bij mijn opdrachtgevers. Mijn vaardigheden sluiten goed aan bij dat proces. Mijn communicatie houd ik direct en open waardoor zaken bespreekbaar worden. Verandertrajecten gaan namelijk niet vanzelf. Opdrachtgevers geven mij terug dat ik mensen gemakkelijk meekrijg en enthousiasmeer. Verder heb ik een open, creatieve geest en werk ik vanuit de kracht en ideeën van mensen zelf. De verandering moet namelijk van binnen uit de organisatie komen en daar werk ik naar toe. Mijn aanpak is resultaatgericht, ik ben analytisch en houd zicht op het geheel van mensen, processen en systemen.

MBTI-type: ENTP